KLIP DF is opgericht om graafschade te verminderen.

Graafschade verminderen, ja voorkomen, daar gaat het om.

Merkator Geospatial IT Solutions biedt een unieke oplossing aan kabel en leidingbeheerders om planaanvragen automatisch te verwerken.

Met KLIP Services krijgt de KLB een totaaloplossing voor KLIP:

  1. Advies omtrent KLIP, data conversie, …
  2. Mapping op IMKL formaat
  3. SaaS platform voor automatisch beantwoorden van KLIP planaanvragen

Door onze totaaloplossing krijgt de KLB meer tijd om op andere zaken te focussen maar toch de volledige controle, transparantie en overzicht te behouden.

Planaanvragen beantwoorden voor Vlaanderen en Nederland

In Nederland bestaat er al sinds 2008 een zeer gelijkaardig wettelijk kader voor het planaanvraag proces. De Nederlandse afdeling van Merkator heeft er al jaren ervaring om een SaaS platform draaiende te houden en verwerkte reeds meer dan 800 duizend planaanvragen. Het was een logische keuze om een samenwerking op te zetten tussen de Belgische en Nederlandse tak van Merkator. De unieke samenwerking bleek snel succesvol en KLIP Services zag het licht begin 2015.

KLIP (Vlaanderen) en KLIC (Nederland) hebben dezelfde doelstelling en streven beide naar het voorkomen van graafschade binnen een technisch gereguleerde context (EU Inspire). Het benaderen van deze twee workflows met één oplossing is niet alleen technisch haalbaar, maar is zeker vanuit economisch standpunt een logische beslissing.

Doordat éénzelfde platform gebruikt wordt voor 2 landen, wordt het schaalvoordeel vergroot: meer klanten maken gebruik van dezelfde ontwikkelingen waardoor zeer scherpe prijzen gehanteerd kunnen worden.

De aangeboden oplossing zorgt voor 100% ontzorging van de lokale besturen en netbeheerders tegen lage kosten en met een garantie van beschikbaarheid en kwaliteit.

Merkator KLIP Services

Een unieke samenwerking van Merkator België en Merkator Nederland.

Merkator is sinds 2008 een betrouwbare Geo-ICT onderneming geworden in de Benelux. We richten ons op geospatiale workflows voor de Overheid, Transportsector, Netbeheerders en Telecomsector en tevens op de boeiende markt van Openbare Orde en Veiligheid in al zijn facetten. Deze unieke samenwerking tussen Nederland en België zal voor u extra invalshoeken en onverwachte schaalvoordelen bieden.

 

Meer informatie op de Merkator GeoSpatial IT-Solutions website.

Geert De Coensel

Geert De Coensel

Directeur Merkator

Luc De Heyn

Luc De Heyn

Business Development Merkator

Merkator NV/SA
Vliegwezenlaan 48
1731 Zellik (België)
T: + 32 (0) 2 3092 112
E: klip@merkator.be
W: www.merkator.be

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met
Luc De Heyn
Business Development Merkator NV/SA
T: +32 494 43 59 29