AGSO Knokke-Heist

De uitdaging

AGSO Knokke-Heist beheert kabels en leidingen voor een riolerings-, water- en telecomnetwerk voor een uitgestrekte oppervlakte. De data was soms té gedetailleerd: voor sommige netwerk-toebehoren was geen IMKL vertaling.

Om de software installatie en licentie kosten te drukken, werd een KLIP SaaS oplossing gevraagd die planaanvragen automatisch kan beantwoorden.

De oplossing

Een Geo-ICT Consultant probeerde zoveel als mogelijk te mappen op de exacte IMKL vertaling, en als er geen rechtstreekse vertaling was, werd het beste alternatief voorgesteld.

De eenvoudige SaaS omgeving van KLIP Services is een uitstekende manier om installatie-, licentie- en onderhoudskosten te drukken ten opzichte van software die lokaal wordt geïnstalleerd. Door de externe hosting van de SaaS, moest het IT departement niet tussen komen om firewalls en andere beveiligingen aan te passen en was het aansluiten van de klant uiterst eenvoudig.

 

Het waterbedrijf van Knokke-Heist werkt nu reeds een drietal jaren samen met Merkator NV en het valt op hoe de medewerkers begaan zijn met de technische workflow van de organisatie en actief meedenken hoe GIS bedrijfsbreed kan ingezet worden. Voor het nakende KLIP Digitale Fase zijn ze eveneens onze lokale partner en zullen zorgen voor de volledige ontzorging van alle planaanvragen. Johan Cabooter

Bedrijfsleider, AGSO Knokke-Heist

IMKL netwerken

planaanvragen

km leidingen

Interesse om met ons samen te werken?